Покупка на имот от публична продан | Marshall Immo
click to enable zoom
Loading Maps logo

Покупка на имот от публична продан

  • slider
by M-immo Team
07.01.2016
Category:   съвети

Една от най-нашумелите тенденции в последните години- покупката на имот от Частен Съдебен Изпълнител привлича все повече купувачи, които търсят жилище на изгодна цена. Кои са основните неща, който трябва да знаете, когато решите да закупите имот, който е обявен на публична продан?

1. Задължително условие е да имате парите за закупуване на имота в брой. Банките не отпускат кредити за участие в публична продан. Нужно е да осигурите средствата за избраният имот предварително.

2. Когато имот е обявен на публична продан има период от един месец, през който кандидат купувачи могат да извършват огледи. Информацията за периода на проданта, лицето осигуряващо достъп до имуществото, както и часовете и дните за огледи се съдържа в обявлението за публичната продажба, в районните съдилища.  Също и при съдебният изпълнител, който организира продажбата на имота.

3. След като сте направили оглед на избраният имот при желание да участвате в търга е нужно да внесете по сметка на съдебният изпълнител задатък в размер на десет процента от размера на обявената цена. Нужно е да внесете задатък и наддавателно предложение най-късно един ден преди да се състои търга.

4. Ако вие сте предложили най-добрата цена съдебният изпълнител ви обявява за купувач и в рамките на 7 дни е нужно да внесете остатъка от сумата по сметка на съдебният изпълнител.

5. При покупката на имот от публична продан не се дължат суми за задължения по партиди за ток, вода, ТЕЦ и др., които са натрупани от предишни собственици.

6. Ако не бъдете обявени за купувач средствата за от задатъка за участие внесен от вас се връщат обратно

Консултации, посредничество и помощ при сделки с имоти обявени на публична продан можете да поолучите като се свържете с нашите консултанти.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *