60% от обявите за имоти са фалшиви | Marshall Immo
click to enable zoom
Loading Maps logo

60% от обявите за имоти са фалшиви

  • slider
  • slider
by M-immo Team
28.06.2016
Category:   Blog Features, съвети

Около 60% от обявите за имоти в София са фалшиви, с невярно и подвеждащо съдържание. Това съобщиха от Националното сдружение “Недвижими имоти”. Некоректни брокери пускат фалшиви снимки и обявяват ниски цени, които да заблудят клиентите.

Често срещано явление е и да се рекламират имоти за продажба или отдаване под наем, без собственикът да е уведомен. Посредници дори свалят или вдигат цената на имота, без знанието и съгласието на продавача.

От сдружението отчитат сериозен ръст на сделките в София, Пловдив и Благоевград. С 25% са се повишили покупко-продажбите в столицата през миналата година спрямо 2013 г. За първото тримесечие на 2016 г. в сравнение с първото тримесечие на 2015 г. има с около 11% ръст на строеж на нови сгради в страната, като за София той е около 65%.

Търсенето на имоти се е увеличило, но намаляват разрешителните за строеж. В София се отчита спад с 9%. До края на годината имотите ще поскъпнат в цялата страна, но с по-бързи темпове в столицата. По Черноморието се забелязва понижение на цените.

Източник: www.economic.bg

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *