Най-скъпите и най-евтините райони в София | Marshall Immo
click to enable zoom
Loading Maps logo

Най-скъпите и най-евтините райони в София

  • slider
by M-immo Team
20.09.2017

В осем столични квартала ръстът в цените на имотите от началото на 2017 г. е над 10%.
Средните цени в София, по последни данни, варират от 628 евро/кв. м до 1889 евро/кв. м, но сделки в последните месеци са сключвани и на нива от над 2500-3000 евро/кв. м, макар и за единични бройки луксозни жилища.

Най-евтините жилища в столицата продължават да се предлагат в кварталите Свобода, Обеля и Модерно предградие, където средните нива на имотите са съответно 628, 637 и 677 евро/кв. м, сочат офертните данни на imot.bg.

Най-скъпо продължава да е в района на Докторски паметник, където средните цени са около 1900 евро/кв. м, докато в Иван Вазов, граничещ с бул. Витоша и Южен парк, цените надхвърят 1500 евро/кв. м.

В челото по най-високи цени са още Изгрев, Яворов и Изток, където средните нива са над 1300 евро/кв.м, докато Лозенец, Медицинска академия и Оборище предлагат жилища за между 1233 и 1251 евро/кв. м.

Над 1000 евро/кв. м са още цените в Център, Стрелбище, Хиподрума, Гоце Делчев и Гео Милев.

Близо до тази психологическа граница са предлаганите имоти в Хладилника, Борово и Дианабад.

На дъното в класацията – с цени по 800 евро/кв. м са кварталите Толстрой, Красна поляна, Люлин, Надежда, Овча Купел, Малинова долина, Княжево и Хаджи Димитър.

Къде имотите поскъпват с най-бърз темп от началото на 2017 г.?

Данните сочат, че Мусагеница и Красно село са лидери в това подреждане с над 12% повишение на цените от началото на настоящата година, следвани от Света Троица, Изгрев и Модерно предградие.

Двуцифрен ръст се наблюдава още в Хаджи Димитър, Люлин и Разсадника, докато имотите в Слатина, Младост, Банишора, Зона Б-19 и Западен парк добавят по над 9 на сто.

Лек спад се наблюдава в цените на предлаганите имоти в Обеля, Хладилника (главно заради по-високото предлагане) и Захарна фабрика, както и в Горна Баня, а под 1% ръст имаме в Докторски паметник, Драгалевци, Бели Брези, Кръстова вада и Зона Б-5-3.

Източник: www.profit.bg


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *